Istoria meciurilor cu Muntenegru începe cu golul lui Mutu, în ultima verificare pentru Euro 2008, turneu final care ar fi putu fi europeanul lui Mutu. De la Mutu la Daum au fost 3 meciuri contra Muntenegrului: o victorie, un egal și o înfrângere. Vineri începe o nouă competiție. Debutăm tot cu Muntenegru și ne începem pregătirea pentru Euro 2020, campionat găzduit în premieră și de București.

 

Primul meci contra Muntenegrului a fost și ultimul de pregătire înainte de Euro 2008. Mutu a deschis scorul, iar Dică a reușit o dublă spectaculoasă. Contra a primit un cartonaș galben în finalul primei reprize.

România: Lobonţ – Contra, Tamaş, Radu Ştefan, Raţ – Cociş, Radoi, Chivu – Fl. Petre, Marica, Mutu. Au mai intrat Dică, Marius Popa, Cristea, Moţi, Daniel Niculae, Săpunaru, Bănel Nicoliţă, Marius Niculae, Eduard Stăncioiu, Codrea şi Ghionea.

 

 

În 2016, a urmat debutul lui Christoph Daum ca selecționer al României și primul meci din campania de calificare pentru Rusia 2018. România ar fi putut câștiga dacă în al 7-lea minut de prelungiri Nicușor Stanciu nu ar fi șutat peste poartă dintr-o lovitură de la 11 metri.

România: Pantilimon – Benzar, Moți, Grigore, Filip – Hoban, Săpunaru, Stanciu – Bicfalvi (76′ Adi Popa) – Stancu (90′ Keserü), Andone (70′ Torje).

 

 

Acum exact un an s-a jucat și al treilea meci din istorie contra Muntenegrului. A fost și ultimul meci pentru Cristoph Daum pe banca României.  Jovetic, marele absent de vineri, a marcat din nou, dar nici Muntenegru și nici România nu au mers la Cupa Mondială.

România: Tatarusanu – Tosca, Moti, Chiriches (cpt), Benzar – Razvan Marin (64′ Stanciu), Gaman (81′ Hanca) – Maxim, Bogdan Stancu – Chipchiu – Florin Andone (64′ Băluță).

 

#FluierFinal România – Muntenegru 1-1, Cluj-Napoca, 4 septembrie 2016.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *