Chiar dacă FCSB și Dinamo sunt singurele echipe bucureștene din Liga I, rivalitatea între echipele din București continuă să fie mare. S-a văzut acest lucru și la Turneul „Legendele Capitalei”, la care au participat Steaua, Dinamo, Rapid și Sportul Studențesc. 

Steaua UEFAntastică, Rapidul UEFAntastic, Gașca Nebună de la Sportul si echipa gazdă, Dinamo, au adus în sala din Ștefan cel Mare foști mari jucători, campioni ai României și participanți la Cupa Mondială. 

Loturile:

Steaua: Tudor – Ghionea, Miu, Stegaru, Petre Marin, Paraschiv, Aliuță, Nicoliță, Neaga, Vali Badea

Dinamo: Prunea, Matache – Mihali, Florea, Pulhac, Lupescu, I. Badea, Iftodi, Bratu, I. Pană, M. Niculae,  și ”Pele”, un jucător de la fotbal în sală

Rapid: Marinescu – N. Stanciu, Raț, Dulca, Maftei, Măldărășanu, Schumacher, Claudiu Herea, Ovidiu Herea, Fane Țâră, Daniel Niculae.

Sportul Studențesc: Vreme – Farmache, Patriche, Galamaz, Pătrașcu, Chihaia, Ferfelea, Gigel Bucur, Varga, Barbu. 

S-a jucat în sistem turneu urmând ca echipa campioană să fie cea care a adunat cele mai multe puncte.

Rezultate: 

  • Steaua – Rapid 0-3 (Daniel Niculae – 3 goluri)
  • Dinamo – Sportul 2-2 (Marius Niculae 2 goluri / Varga, Bucur)
  • Rapid – Sportul 0-0 
  • Dinamo – Steaua 0-0 
  • Steaua – Sportul 0-5 (Ferfelea 2 goluri, Chihaia, Barbu, Bucur)
  • Dinamo – Rapid 1-1 (M. Niculae / Măldărășanu)

Clasament: 

1Sportul Studențesc5 puncte
2Rapid 5 puncte
3Dinamo3 puncte
4Steaua1 punct

Jucătorii au schimbat regulamentul pe loc! 

Golaverajul nu a contat, așa că pentru desemnarea campioanei, a fost nevoie de lovituri de la 7 metri între primele două clasate, Rapid și Sportul. Când arbitrii Alexandru Tudor și Florin Chivulete i-au chemat pe jucători să le explice procedura, aceștia au refuzat să execute loviturile și au cerut să mai joace un meci, adevărata finală.

S-a terminat 1-1 (goluri Ferfelea si Maftei) așa că a fost nevoie tot de lovituri de la 7 metri. Rapidiștii au ratat 3 lovituri, prin urmare Sportul Studențesc a câștigat trofeul.

Turneul a fost organizat de Adrian Troscenco împreuna cu Asociația Marius Niculae, condusă de fostul căpitan al lui Dinamo. 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *