Meciul cu Anglia din 1998 a adus ultima victorie a României la Cupa Mondială. România era cap de serie, dar a nimerit într-o grupă dificilă cu Anglia, Columbia și Tunisia. După 1-0 cu Columbia în prima etapă, România a învins dramatic Anglia cu 2-1 la Toulouse.
 
La meciul cu Anglia, Iordănescu a folosit același 11 de start ca la meciul cu Columbia. Ironia a făcut ca pentru România să dea gol Viorel Moldovan și Dan Petrescu, singurii români din lotul de mondiale care jucau în Anglia – Moldovan la Coventry, iar Petrescu la Chelsea.
 
Moldovan a deschis scorul imediat după pauză, dar în minutul 81 englezii au egalat printr-un tânăr care debutase chiar în 1998 la națională și a devenit cel mai tânăr jucător al naționalei Angliei la Cupa Mondială. Acel puști se numea Michael Owen.
 
În minutul 90, s-a întâmplat una dintre fazele ciudate al României la mondiale. Deși era 1-1, un scor cu care România era foarte mulțumită, fundașul dreapta, Dan Petrescu s-a trezit fiind cel mai avansat jucător al României și i-a dat gol printre picioare portarului David Seaman.
 
În prelungiri Owen a mai avut un șut periculos, dar bara s-a opus și România a câștigat cu 2-1.
Acest gol a asigurat calificarea României care mai avea nevoie de un singur punct cu Tunisia ca să câștige grupa.
 
1998 este ultimul an în care România a jucat la Cupa Mondială.
 
#FluierFinal: România – Anglia 2-1, Toulouse, 22 iunie 1998

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *