Prima Supercupă din istoria fotbalului românesc s-a disputat pe 20 august 1994, la doar o lună de la cea mai mare performanță a echipei naționale, sfertul de finală de la Cupa Mondială din Statele Unite.

Steaua câștigase titlul și se pregătea să intre în premieră pentru o echipă românească în grupele Champions League. Gloria Bistrița, echipa lui Jean Pădureanu, câștigase în premieră Cupa României după o finală cu Universitatea Craiova.

Meciul s-a desfășurat pe vechiul Stadion Național, unde au venit foarte puțini spectatori, și cu această ocazie s-a experimentat pentru prima oară în România, „golul de aur”, stabilirea învingătorului la primul gol înscris în prelungiri.

Cu Lăcătuș, Adi Ilie, Prodan, Panduru, Doboș, Ilie Stan sau Gâlcă în teren, Steaua s-a impus prin golul de aur marcat de Marian Popa în prelungiri, în minutul 108.

Steaua: Stângaciu – Panait (Roșu 68), Doboș, Prodan, Pârvu – I.Stan, Gâlcă, Panduru, Militaru – Lăcătuș, Adi Ilie (M.Popa 83). Antrenor: Dumitru Dumitriu

Gloria Bistrița: Câmpeanu – Zegrean, Săsărman, Mironaș, Sevastița – Tararache, Cristea, Răduță, Stancu – Lazăr, Matei. Antrenor: Constantin Cârstea

Cronica meciului din săptămânalul Fotbal Plus

#FluierFinal: Steaua – Gloria Bistrița 1-0, București, 20 august 1994

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *