Cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene, desfășurată la Minsk (Belarus), a luat sfârșit cu o ceremonie de închidere grandioasă desfășurată pe Stadionul Dinamo.

România a câștigat la această ediție două medalii de aur, trei de argint şi cinci de bronz. Tricolorii au terminat pe locul 26 în clasamentul pe medalii. Pe locul 1 s-a clasat Rusia (44-23-42).

Medaliile de aur au fost câştigate de Laura Georgeta Coman, în proba de puşcă aer comprimat 10 m, şi de Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. 

Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna şi Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, de perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă – dublu mixt şi de echipa feminină de tenis de masă (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean).

Medaliile de bronz au fost obţinute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) şi Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), la lupte (Kriszta Tunde Incze, la 62kg) şi la gimnastică aerobică – grup (Gabriel Bocşer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broţei şi Andreea Bogati).

Următoarea ediție se va desfășura la Cracovia, în Polonia, peste patru ani.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *