Români în Europa | Minunea de la Roma – Roma – CFR Cluj 1-2, 16 septembrie 2008

1

Champions League – ediția pentru România

2008 a fost primul an în care românii au simțit că stau în Champions League pe scaunul lor. Nu la ușă, nu în picioare, nu ducând altora farfuriile la masă. A fost ceva nou. Steaua e prima echipă românească prezentă în grupe, dar în 3 ani la rând (între 1994 și 1996) nu a speriat pe nimeni. A obținut niște victorii, dar nu împotriva unor echipe grele. Steaua a revenit în grupe în 2006 și 2007, dar fără rezultate excepționale. Rezultat excepțional a fost cel obținut de CFR Cluj la Roma.

CFR Cluj a câștigat primul titlu de campioană în cel mai potrivit moment. După sfertul UEFAntastic, România a avut echipă direct în grupe, așa că CFR Cluj nu a avut de suferit din cauza lipsei de coeficient UEFA. Grupa suna imposibil: Chelsea, Roma și Bordeaux.

Culio, cuceritorul Romei

Primul meci era la Roma, iar CFR s-a dus fără ca cineva să se aștepte la mare lucru. CFR a avut un prim sfert de oră fantastic. Ocazii peste ocazii Vucinic. Bară Vucinic, muntenegreanul uriaș care părea în stare să mănânce clujeni. Ce a urmat era previzibil. Gol Roma, 1-0 Panucci în minutul 16, după o minge pierdută de Culio. Culio s-a enervat, dar nu a cedat. A arătat că știe și altceva. Nu i-a convenit să rămână în memorie cu gafa care a dus la o înfrângere.

Culio a egalat după o fază pe care dacă o vezi și nu cunoști jucătorii poți crede că e de la Barcelona, Manchester City sau Real Madrid de azi. Argentinianul Culio a dansat un tango neînțeles pe lângă o minge, i-a pasat lui Trică, iar olteanul CFR-ului a continuat tot cu un pas de dans, o minge cu călcâiul, iar Culio a ochit poarta. Practic imposibil! 1-1! Părea ireal.

Trică și Culio au continuat joaca lor cu apărarea Romei și în repriza a doua Culio a adus victorie dintr-o centrare a lui Trică. Era 2008, era frumos, era soare și pe întuneric și în întreaga Europă lumea încerca să pronuțe „CFR Cluj”. Iar pe noi ne încerca un sentiment de mândrie.

Culio are acum aproape 35 de ani. S-a întors anul trecut la Cluj să mai câștige un campionat și să arate că mai e în stare de o golănie fotbalistică, la fel ca cea de la Roma, din 2008. Culio vrea lui să își arate că mai poate scrie o pagină de istorie. Altora nu credem că își mai propune să demonstreze ceva.

Echipa CFR-ului de la Roma:

Stăncioiu – Tony, Cadu, de Souza, A. Pereira – Mureșan, Dani – Dubarbier (`89 Panin), Trică (’67 Peralta), Culio – Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.

#FluierFinal AS Roma – CFR Cluj 1-2, Roma, 16 septembrie 2008.

fcro.ro

One thought on “Români în Europa | Minunea de la Roma – Roma – CFR Cluj 1-2, 16 septembrie 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VICTORIE! Simona Halep se califică în semifinale la Wimbledon și își egalează cea mai bună performanță!

mar iul. 9 , 2019
Simona Halep a reușit să câștige meciul din sferturile de finală de la Wimbledon contra chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA), 7-6, 6-1. Simona și-a egalat cea mai bună performanță pe iarba de la Wimbledon, semifinala cu Eugenie Bouchard din 2014. În 2016 și 2017 a pierdut în sferturi, iar anul […]