Români în Europa | Liber spre grupe? FCSB PRIMA ECHIPĂ din România care a jucat un meci de Europa League

Steliștii se pot lăuda ca ei sunt primii români care au participat în Europa League. În 2009 Steaua a prins ultimul loc de Europa (6, în Liga 1) în ultima etapă și a fost nevoită sa intre în luptă din turul 2 preliminar.

Steaua avea cel mai bun coeficient din urnă, dar a dat peste Ujpest. Surdu și Bogdan Stancu au dat golurile victoriei din Ghencea, 2-0.

Cu Bergodi antrenor Steaua a câștigat și în deplasare, 2-1.

Vara de vis a continuat și Steaua a ajuns în grupele Europa League cu 6 victorii în 6 meciuri. Motherwell și St. Patrick’s au fost celelalte echipe de pe traseu.

În 2009, UEFA a creat Europa League din fosta Cupa UEFA, câștigată cu două luni în urmă de Mircea Lucescu, Răzvan Raț și Șahtior. Corespondența de la acel meci, realizată după zece ani de Ioana Cosma (PRO TV), o regăsiți exclusiv în numărul 0 din revista Istoria Tricolorilor.

fcro.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FCSB ia un nou jucător de la Viitorul

joi iul. 11 , 2019
FCSB se întărește pentru grupele Europa League cu un mijlocaș de la echipa lui Hagi. FCSB a plătit 750.000 de euro pentru Ionuț Vână și le va mai oferi celor de la Viitorul și 10% din suma primită din următorul transfer. FCSB l-a luat gratis pe Thierry Moutinho, jucător devenit […]