Un an până la Olimpiada de la Tokyo. Cu cine defilăm

Peste exact un an va începe Olimpiada de la Tokyo (24 iulie – 9 august 2020). România speră să obțină rezultate mai bune față de ultima olimpiadă de vară. La Rio de Janeiro am obținut doar cinci medalii (una de aur, una de argint și trei de bronz), cea mai slabă performanță în 60 de ani.

La Tokyo portdrapelul României va fi Simona Halep, proaspăta campioană de la Wimbledon având ca principal obiectiv pentru 2020, o medalie olimpică. Pentru calificarea la turneul olimpic de tenis se va lua în considerare clasamentul mondial la data de 8 iunie 2020.

România va fi prezentă după o pauză de 56 de ani și la turneul olimpic de fotbal. După o prestație de excepție la Campionatul European de tineret din acest an, echipa lui Rădoi a reușit calificarea la olimpiadă. Echipele participante sunt obligate să aibă jucători sub 23 de ani (născuți după 1 ianuarie 1997), cu 3 excepții peste această vârstă. La ultima participare (Tokyo 1964), România a terminat pe locul 5. Vor reuși Tricolorii să depășească această performanță?

Până în acest moment, pe lângă fotbaliști, au mai obținut calificarea și Robert Glință, Daniel Martin (înot), Camelia Bobocea, Alina Rotaru, Florentina Iușco (atletism) și Laura Coman (tir). Canotajul va avea însă cea mai mare delegație, calificații urmând să se decidă la Campionatele Mondiale de la Ottensheim, Austria (25 august – 1 septembrie 2019).

Speranțe se leagă și de sportivii de la tenis de masă, de luptători și halterofili. Și în scrimă ne punem speranțe mari, singura medalie de aur la Rio, fiind obținută de echipa feminină de spadă.

Pe lângă fotbal, la sporturile de echipă toate speranțele se leagă de echipa feminină de handbal. România se poate califica la Olimpiadă de la Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie 2019).

Organizatorii japonezi au prezentat medaliile  pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu exact un an inainte de debutul olimpiadei. La ceremonia speciala de la Tokyo, care a marcat intrarea in ultimul an dinaintea JO si prezentarea medaliilor olimpice, create de designerul japonez Junichi Kawanishi, au participat Thomas Bach, presedintele Comitetului Interational Olimpic (CIO), si Shinzo Abe, premierul Japoniei.

Foto: Tokyo 2020

fcro.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CHAMPIONS LEAGUE | Victorie CFR Cluj cu Maccabi Tel Aviv

mie iul. 24 , 2019
CFR Cluj a câștigat meciul cu Maccabi Tel Aviv, din turul 2 preliminar al Champions League. Singurul gol al partidei a fost marcat de Omrani în minutul 22, cu o lovitură de cap. S-a terminat 1-0 și echipa lui Dan Petrescu și-a îndeplinit obiectivul pentru acest meci: victorie fără gol […]