Români în Europa | CFR, egala lui Chelsea – CFR Cluj vs. Chelsea 0-0, 2008

Cea mai frumoasă perioadă a lui CFR în Europa a fost când era egala lui Chelsea. La două săptâmâni după victoria de la Roma, campioana României schimba mentalități în țară. Cum să nu speri la calificare după 2-1 cu Roma și 0-0 cu Chelsea? CFR, egala lui Chelsea a fost un moment poate chiar mai mare decât victoria cu Roma, pentru că Chelsea era vicecampioana Europei. Cu câtvea luni în urmă, Chelsea a pierdut finala de la Moscova la penalty-uri în fața lui Manchester United.

Cine era Chelsea?

Chelsea era la un an după epoca Mourinho, iar Abramovici căuta trofeul Champions League cu Luiz Felipe Scolari, omul care în 2002 a făcut din Brazilia campioană mondială. Chelsea a venit la Cluj cu unii din cei mai mari fotbaliști ai momentului: Drogba, Ballack, Lampard sau căpitanul John Terry.

Strategul Trombetta

CFR Cluj îl avea pe bancă pe Trombetta, pentru că Andone, antrenorul care a făcut-o pe CFR campioană pentru prima oară în istorie, a fost demis. Trombetta a fost repede asimilat de jucători și a impus un stil care a avut succes în primele meciuri din Champions League. Victoria de la Roma și egalul cu Chelsea sunt în primul rând opera lui.

Cu Chelsea, CFR a tratat diferit meciul față de cel de la Roma. CFR a fost echipă mai periculoasă în prima jumătate a meciului, dar fără execuții geniale, românii nu au reușit să dea gol unei apărări construite totuși de Mourinho la Chelsea, care a fost aproape să cedeze doar la lobul lui Yssouf Kone și la șutul lui Alvaro Pereira. Dar Chelsea avea o forță teribilă și în atac, venea după 4-0 cu Bordeaux, așa că în repriza a doua Scolari a forțat o victorie și la Cluj. Trombetta a simțit pericoșul și a închis mai mult jocul, iar Stăncioiu a scăpat fără gol într-o repriză în care Lampard l-a încercat de mai multe ori cu șuturi de la distanță.

Calcule pentru calificare

Pe celălalt stadion, Roma a câștigat cu 3-1 la Bordeaux, deși la pauză francezii conduceau. Grupa era încurcată, dar CFR își făcea calcule de calificare. Primele două meciuri din grupe au fost inimaginabil de bune, iar în etapele 3 și 4 pentru CFR urma o dublă cu Bordeaux, echipa care arăta cel mai rău la startul grupelor.

Clasament după două etape

  1. Chelsea       4-0   4 puncte
  2. CFR              2-1   4 puncte
  3. Roma           4-3   3 puncte
  4. Bordeaux   1-7   0 puncte

CFR, echipa care a fost egala lui Chelsea:

Stăncioiu – Tony, Cadu, de Sousa, Perreira – Gabi Mureșan, Dani – Dubarbier, Trică (min 89 Didi), Culio – Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.

#FluierFinal CFR Cluj – Chelsea 0-0, Cluj, 1 octombrie 2008.

CITEȘTE AICI și povestea victoriei lui CFR de la Roma!

fcro.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CHAMPIONS LEAGUE | CFR egala lui Celtic! Dan Petrescu: „Scorul este nedrept!”

mie aug. 7 , 2019
CFR Cluj a reușit să termine neînvinsă, scor 1-1, meciul cu Celtic FC, din prima manșa a turului 3 preliminar din Champions League. CFR a deschis scorul în minutul 28 prin Rondon, după o pasă excelentă primită de la Deac. În minutul 37, Forrest a egalat, clujenii acuzând un fault […]