EXCLUSIV | Mircea Lucescu, despre lupta sa cu comuniştii

Intr-un interviu exclusiv pentru FCRO.RO, publicat în revista Istoria Tricolorilor, Lucescu aminteste si de lupta sa cu comunistii. Dupa ce s-a calificat la Euro, in 1984, Lucescu a decis sa schimbe echipamentul rosu-galben-albastru al nationalei, dar a fost taxat de sefii PCR.

COMANDĂ AICI REVISTA

”Eu cand am preluat echipa nationala jucam cu rosu-galben-albastru, dar erau niste culori care nu imi placeau si atunci am luat hotararea sa comand pentru prima data echipament pentru echipa nationala la un producator de echipament. Pana atunci faceam echipamentul pe aici, pe la diferite cooperative. Am hotarat sa nu se mai joace cu rosu, galben si albastru, ci cu o singura culoare a tricolorului plus insemnele celelalte pe diferite parti, deci tot rosu, galben si albastru. Asa am ajuns sa jucam cu rosu, am jucat si cu galben, am jucat din ce stiu 2-3 meciuri si cu albastru. Dupa putin timp mi s-a atras atentia ca echipa nationala trebuie sa joace cu culorile foarte clare, ale steagului. Era un partid puternic atunci… Nu am avut ce sa fac.”

Mircea Lucescu, exclusiv pentru Istoria Tricolorilor

fcro.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

EXCLUSIV | Cea mai mare supărare a lui Lucescu

lun apr. 6 , 2020
Într-un interviu exclusiv pentru FCRO.RO, publicat în revista Istoria Tricolorilor, Lucescu vorbeşte de cea mai mare supărare din cariera sa, înfrângerea cu Irlanda de Nord, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 1986. Căpitanul echipei la acel meci, la doar 20 de ani, a fost Gică Hagi. COMANDĂ AICI REVISTA Lui Mircea […]