• legenda Rapidului și a lui Besiktas a primit supranumele de Pantera din Kadıköy, după ce a intrat în poartă și a avut câteva intervenții senzaționale
  • Pancu își scoate mănușile de la acel meci la licitație
  • Kadıköy este cartierul unde se află stadionul lui Fenerbahce, locul în care o reprezentativă a României a jucat în 1914 primul meci interțări din istoria fotbalului românesc

Se împlinesc 15 ani de când Daniel Pancu a primit supranumele de Pantera din Kadıköy. Pe 17 aprilie 2005, Besiktas a reușit ultima sa victorie pe stadionul rivalei Fenerbahce, cu Pancu apărând extraordinar în ultimele 15 minute ale partidei.

Era minutul 78 când Oscar Cordoba, portarul lui Besiktas, a fost eliminat la o fază la care s-a dictat penalty. Besiktas conducea cu 3-2, dar toate schimbările erau făcute. Pancu a cerut să intre el în poartă. A fost aproape să pareze lovitura de pedeapsă, dar Alex a marcat. 3-3.

Pancu a avut după aceea o serie de intervenții spectaculoase și fanii lui Besiktas au început să îl strige „Pantera din Kadıköy”. În prelungiri echipa lui Pancu a marcat golul victoriei. A fost ultimul succes pe care Besiktas l-a obținut pe terenul rivalei din Istanbul și Pancu este celebrat la fiecare derby de la acel moment.

Pancu își donează mănușile pentru lupta împotriva coronavirus

Pancu a hotărât să își scoată mănușile de la acel meci la licitație, pentru a strânge bani în lupta cu coronavirusul. Banii îi va dona medicilor de la Spitalul Marie Curie.

Suporterii lui Rapid îi asemăn foarte mult cu cei ai lui Besiktas, pentru că sunt considerați a treia echipă, dar, ca și pasiune, sunt pe primul loc.

Daniel Pancu

Daniel Pancu a jucat 80 de meciuri pentru Besiktas între 2002 și 2005, marcând 16 goluri și câștigând un titlu și o cupă. Pentru Tricolori a jucat 27 de meciuri și a marcat 9 goluri.

Kadıköy este cartierul unde se află stadionul lui Fenerbahce, în partea asiatică a Istanbulului. Tot într-o zi de 17 aprilie, dar 91 de ani mai devreme, a jucat primul meci neoficial și o echipă reprezentativă a României împotriva unei selecționate a turcilor din Imperiul Otoman, subiect dezbătut în revista Istoria Tricolorilor.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *