fcro.ro este un site web este gestionat de catre FCRO.RO SRL, societate inregistrata in conformitate cu legea romana, cu sediul in Busteni, judetul Prahova, str. Paltinului, nr.39A, avand numar de inregistrare in Registrul Comertului Bucuresti J29/684/30.03.2018 si numar de inregistrare fiscala 39119636 , fiind inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, sub numarul de inregistrare in Registrul General 6259, o companie  pentru care confidentialitatea datelor reprezinta o componenta esentiala.

Politica si practicile noastre de protejare a datelor sunt orientate pe procesarea, schimbul si stocarea corespunzatoare in deplina legalitate a informatiilor cu caracter personal si totodata pe asigurarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii.

Aceasta declaratie de confidentialitate se aplica FCRO.RO SRL.

FCRO.RO SRL proceseaza si stocheaza date cu caracter personal in UE si este capabila sa demonstreze la orice moment conformitatea cu legile Uniunii Europene cât si cu principiile stabilite in acest document. Aceasta declaratie de confidentialitate reprezinta politica de confidentialitate completa aplicabila activitatilor online ale FCRO.RO SRL. Aceasta declaratie explica tipurile de informatii pe care le colectam de la clienti si modul in care utilizam aceste informatii.

Website-ul nostru este administrat si opereaza in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor (“GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu.

GDPR creeaza noi drepturi pentru utilizatoei si consolideaza unele drepturi existente stipulate de Directiva 95/46/EC. 

Principii de protejare a datelor cu caracter personal

Politica de protejare a datelor in site-ul www.fcro.ro se bazeaza pe urmatoarele principii de protectie a datelor:

 • Procesarea datelor personale se face de o maniera legala, corecta si transparenta;
 • Colectarea datelor personale se face numai in scopuri specificate, explicite si legitime iar datele colectate nu vor fi procesate mai departe intr-o maniera incompatibila cu aceste scopuri;
 • Colectarea datelor personale va fi adecvata, relevanta si limitata la informatiile necesare scopului procesarii;
 • Datele personale vor fi acurate si, acolo unde este necesar, actualizate;
 • Se vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura ca datele incorecte sunt sterse sau corectate fara intârziere;
 • Datele personale vor fi pastrate intr-o forma ce permite identificarea persoanei vizate si pentru o perioada nu mai lunga decât cea in care datele personale sunt procesate;
 • Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;
 • Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decât in cazul in care este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor;
 • Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor atât cât si de la dreptul portabilitatii datelor.

Datele personale

Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect). Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi:

 • nume
 • data de nastere
 • adrese postale
 • adrese de e-mail
 • numere de telefon, etc.

Colectarea datelor personale

Datele pe care le colectam includ urmatoarele:

 • Nume, prenume, data nasterii, adresa dumneavoastra postala (in cazul plasarii unei comenzi), adresa dumneavoastra de email (in cazul explicit al abonarii la fluxurile noastre de informare prin posta electronica)
 • colectam date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre.
 • colectam date despre caracteristicile pe care le utilizati si paginile web pe care le vizitati in site-ul nostru.
 • colectam date despre adresa dumneavoastra IP, setarile regionale si setarile de limba. 

Scopul pentru care colectam datele personale:

 • Informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile și/sau serviciile achizitionate;
 • Trimiterea de newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS),  numai in cazul in care persoana vizata si-a exprimat in mod explicit acordul;
 • Cercetare de piață, urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului clientului/cumpărătorului.

Utilizarea datelor personale

Vom utiliza datele personale numai pentru atingegerea obiectivelor mentionate anterior. De asemenea, FCRO.RO SRL poate furniza datele cu caracter personal ale cumpărătorului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, doar în scopurile menționate mai sus, după cum urmează:

 • Firme de curierat – pentru livrarea/returul comenzilor plasate
 • Firme de contabilitate – pentru evidentierea contabila si arhivarea documentelor comerciale (facturi, avize, chitante s.a.) legale
 • Firme care se ocupa de administrarea site-ului web, in calitatea de garant informatic al securitatii functionarii intregului site 

Informațiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către organele abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Securitatea procesarii

Procesam datele in mod sigur, aplicam si mentinem masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale impotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, in mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o retea atât cât si impotriva oricarei alte forme de procesare ilegala. Datele clientilor sunt salvate in baze de date aflate pe servere din Uniunea Europeana.

In cazul unei brese de securitate, care poate fi reprezentata de un accident, o pierdere de date sau un acces neautorizat, FCRO.RO SRL  va informa autoritatile reprezentate in Romania de catre A.N.S.P.D.C.P. (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) in maxim 72 de ore de la descoperirea bresei de securitate.

Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

Clientii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la, rectificarea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate de catre noi. Pentru a ne ajuta sa pastram datele personale actualizate, recomandam utilizatorilor sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta. Pentru a vizualiza un extras sau modifica datele personale, pentru a obtine informatii despre perioada de timp pentru care FCRO.RO SRL intentioneaza sa pastreze datele personale sau pentru alte intrebari legate de datele personale, inclusiv stergerea definitiva a acestora din evidentele noastre, va rugam sa ne contacta pe email la contact@fcro.ro

E-mailuri de marketing

FCRO.RO SRL are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing, doar dupa exprimarea explicita a consimtamântului acestora. Aceasta forma specifica de consimtamânt trebuie data in mod liber, informata specific si precis. Aceste cereri sunt indeplinite atunci când clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ).

Clientii vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere si fara costuri, la procesarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct fara a trebui sa furnizeze justificari concrete. Clientii pot face acest lucru dând click pe linkul „Dezabonare” care apare obligatoriu in mesajele de e-mail pe care vi le trimitem sau ne pot trimite un mesaj la contact@merx.ro . O data ce clientul a obiectat, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

E-mailurile noastre de marketing contin stiri de ultima ora legate de produsele si serviciile noastre si informatii pe care le consideram interesante pentru client.

Cereri si obiectii

Clientii au dreptul sa adreseze o cereri si obiectii legate de procesarea datelor lor personale. Toate aceste cererei vor fi prelucrate de catre noi in timp util si in concordanta cu procedurile interne.

Va rugam sa adresati orice comunicare legata de datele dumneavoastra personale la contact@fcro.ro.

Modificari ale politicii de prelucrare a datelor

Aceasta politica poate fi actualizata ocazional, de exemplu in urma modificarii legislatiei relevante sau schimbari ale structurii corporative in cadrul FCRO.RO SRL. In cazul in care se vor opera modificari, clientii vor fi notificati prin e-mail sau prin intermediul website-ului, inainte ca schimbarile sa intre in vigoare. Incurajam clientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati asupra ultimelor noutati in ceea ce priveste politicile si practicile noastre de confidentialitate.