1.Prevederi generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.fcro.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitorului) si ale cumparatorului (clientului, consumatorului).

Vanzator si operator al operatiunilor online este S.C. FCRO.RO S.R.L. Pentru informatiile de contact va rugam sa consultati sectiunea „Contact” de pe site (aceasta sectiune este parte din termenii si conditiile prezente).

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative: 

•          OG nr.21/1992, privind protectia consumatorilor

•          OUG nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii

•          Legea nr.363/2007, privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

•          Legea 365/2002, privind comertul electronic

2.Comanda

Cumparatorul poate efectua comenzi prin adaugarea produsului/lor in cosul de cumparaturi, urmand apoi pasii in care va selecta modalitatea de plata si va introduce detaliile de contact si de livrare. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi in lipsa finalizarii comenzii nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi si, implicit, nici rezervarea automata a produsului.

Dupa finalizare, detaliile comenzii se pot verifica si in mesajul de confirmare.

Prin finalizarea comenzii cumparatorul agreeaza ca toate datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

3. Definitii

Consumator (cumparatorul) – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, actionează in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

Vanzatorul (distribuitorul) – o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale ofera produsul consumatorului. Este orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intră sub incidenta OUG nr. 34/2014, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia

Distribuitor (operatorul economic din lantul de distributie) – o persoana fizica sau juridical autorizata, care, in cadrul activititii sale profesionale, in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, fabrica, importa, transporta sau comercializeaza produse ori parti din acestea sau presteaza servicii.

Contract de vanzare – orice contract in temeiul caruia vanzatorul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.

Incheierea contractului de vanzare 

Comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, sub conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator si receptionarii acceptarii comenzii de catre cumparator intre parti este incheiat un contract generator de drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in termenii si conditiile prezente, care sunt parte integranta din acest contract.

Termeni si conditii – intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator, in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul incheierii contractului de vanzare prin confirmarea si acceptarea comenzii de catre vanzator. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator.

4. Dreptul de retragere

Aveţi dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 15 de zile. Perioada de retragere expira după 15 zile incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaraţie, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail la adresele indicate in sectiunea “Contact” a prezentului website, sectiune care face parte intergranta din termenii si conditiile prezente.

In acelasi scop, puteti transmite, la adresa de e-mail indicata in sectiunea “Contact” a prezentului site, „formularul de retragere” din contract. Formularul pentru retragere din contract il puteti descarca aici.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

Daca va retrageti, vom rambursa suma, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar (cumparatorul trebuie sa precizeze un cont IBAN in RON, compus din 24 de caractere); in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

In cazul in care ati receptionat produsele comandate, expediati produsele fara intarzieri nejustificate la urmatoarea adresa:

S.C. FCRO.RO S.R.L., str. Paltinului nr.39A, apartament 4, Busteni, Judetul Prahova, Romania.

Nu va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor (specificati aceleiasi companii de curierat care a efectuat livrarea « plata la destinatie ») dar sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionării produselor.

Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat. In functie de starea produsului returnat, se va decide daca rambursarea poate fi acceptata.

Numai in anumite situatii care depind exclusiv de decizia Vanzatorului, acceptam returnarea produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. In astfel de cazuri Vanzatorul va face o verificare asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnata Cumparatorului.

5. Procesarea comenzilor

Dupa inregistrarea comenzii, veti primi prin e-mail un raspuns automat de confirmare. Comenzile primite pana in ora 12:00 sunt, de regula, procesate in aceeasi zi, sau in urmatoarea zi lucratoare. Produsele sunt livrate in conformitate cu termenele de livrare comunicate in confirmarea de comanda. Cu toate majoritatea produselor sunt permanent in stoc, in mod exceptional, termenul de livrare se poate prelungi, comparatorul urmand a fi informat asupra termenului de livrare estimat.

6. Livrare

Taxa de transport este mentionata explicit atat in pagina “Cosul de cumparaturi” si va fi inscrisa deasemeni si in factura care insoteste produsul comandat. La livrarea produselor comandate, fcro.ro ofera clientilor sai posibilitatea deschiderii si verificarii coletului la livrare.

La momentul expedierii comenzii, dumneavoastra veti primi o confirmare electronica ce contine detalii privind firma de curierat si numarul coletului.

Livrarea se face, in principiu, printr-un serviciu de curierat, in decurs de cel mult 30 de zile de la realizarea comenzii.

Bunurile sunt depozitate pe o perioada de 14 zile. In cazul in care nu sunteti disponibil/a pentru livrare, veti primi o notificare. Daca livrarea nu se efectueaza in termenul estimat, va rugam sa ne contactati pentru urgentarea livrarii.

7. Modalitati de plata

•          Transfer bancar – dupa primirea comenzii veti primi numarul de cont pentru a putea efecuta plata in avans.

8. Garantie si reclamatii

Garantia se socoteste de la data livrarii produsului catre cumparator, si este de 24 de luni. Vanzatorul este responsabil pentru toate viciile produsului prezente la data livrarii sau care apar in interiorul termenului de garantie.

O sesizare trebuie facuta prin e-mail sau prin posta, la adresa specificata in sectiunea „Contact” a prezentului site. Clientului ii va fi rambursata contravaloarea produsului intr-un cont bancar sau (la alegerea sa) sub forma de voucher.

Sesizarea trebuie sa contina descrierea defectului reclamat si o copie a facturii (sau orice alt act care sa demonstreze achizitia). Orice sesizare va fi procesata fara intarziere si clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de retur va fi trimisa pe e-mail clientului, imediat ce a fost receptionata sesizarea.

Garantia se acorda in urmatoarele cazuri:

•          Daca este un defect care poate fi inlaturat, produsul va fi schimbat partial sau total.

•          Daca defectul nu poate fi inlaturat datorita naturii disproportionate a acestuia, si inlocuirea produsului nu este posibila, clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani intr-un cont bancar in RON (sau voucher de cumparaturi de aceeasi valoare).

•          Daca este un defect care impiedica folosirea normala a produsului, inlocuirea acestuia sau renuntarea la achizitie.

In cazul defectelor multiple sau repetate, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului sau renuntarea la achizitie. Repetarea defectului exista atunci cand acelasi defect, care impiedica folosirea normala, a fost inlaturat de cel putin 2 ori in perioada de garantie si a reaparut. Defecte multiple inseamna cel putin 3 defecte care impiedica folosirea normala. In cazul altor defecte ce nu pot fi inlaturate, si care nu necesita inlocuirea produsului, clientul va avea dreptul la un discount rezonabil sau la renuntarea la achizitie.

In functie de natura cazului, este posibil sa nu fie necesar un certificat de garantie, dovada achizitiei produsului fiind suficienta si necesara. Sesizarea referitoare la defectele constatate va fi procesata fara nici o intarziere, cu exceptia cazului in care partile s-au inteles altfel. Vanzatorul va comunica cumparatorului termenul si modalitatea de procesare a sesizarii, inclusiv confirmarea reparatilor necesare si durata acestora, sau, daca este cazul, motivarea in scris a refuzului de a da curs solicitarii.

9. Preturile si validitatea ofertei

Toate preturile includ TVA si sunt finale. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor.

Pozele produselor sunt cu titlu de prezentare.

10. Discount-uri (Reduceri)

In magazinul online, acordam diferite tipuri de discount-uri. In cazul in care pentru un produs se pot aplica mai multe tipuri de discount, acestea nu se cumuleaza. Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, vanzatorul are dreptul de a refuza folosirea codului de reducere.

11. Protectia datelor cu caracter personal

Toate datele personale pe care ni le comunicati, nu vor fi comunicate catre terte persoane fara acordul dvs. prealabil si vor fi prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind protectia datelor cu caracter personal.

Beneficiaţi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, la departamentul suport clienti prin e-mail la adresa: contact@fcro.ro.

Puteti solicita oricand modificarea, actualizarea sau stergerea din baza de date. Datele furnizate sunt prelucrate in scopul exclusiv al executarii contractului, fiind stocate în baza de date a Vanzatorului. Prin lansarea comenzii cumparatorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

12. Drepturile de autor

Toate informatiile prezentate pe www.fcro.ro reprezinta proprietatea S.C. FCRO.RO S.R.L.; folosirea acestor informatii fara acordul S.C. FCRO.RO S.R.L. se pedepseste conform legilor in vigoare. In cazul in care indentificati materiale care intra sub incidenta drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la contact@fcro.ro.

13. Clauze finale

Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Contractele vor fi incheiate in limba romana.

Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii.

Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora.

Imaginile de pe website au caracter informativ.

Acest document de acord intre parti a fost redactat in conformitate cu legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei.